divendres, 11 de maig del 2012

Etologia d'anar per casa




La iaia no veu bé que mon pare i jo malcriem i juguem més del compte amb Matt, perquè segons ella acabarem per fer que siga gai.

Òbric parèntesi. La iaia no fa ús de la paraula 'gai', com resulta fàcil imaginar. Tanque parèntesi.

En lloc d'amenaçar amb portar-la a una residència (que és el que hauria d'haver fet), vaig decidir mostrar-me pedagògic i explicar-li que l'etologia havia determinat que els gossos domèstics continuen mantenint una estructura jeràrquica i que en el cas de Matt, a falta de més gossos amb els quals relacionar-se, la jerarquia del seu grup era molt senzilla: primer anava jo, després mon pare, després ell, després ma mare i, finalment, la iaia.

Òbric un altre parèntesi. Esta jerarquia no fa, per exemple, que en el cas que mon pare i jo li donem dues ordres contradictòries Matt em faça cas a mi, sinó que li'n fa menys a mon pare. Tanque parèntesi.

L'ordre jeràrquic establert per Matt, tot i estar heretat directament dels llops, no es basa en una qüestió de força (o de dominació), sinó que respon a uns altres criteris més subjectius: com a conseqüència de segles de domesticació, un gos se sent més proper (i dependent) d'aquell que més el passeja, que més vegades li dóna de menjar, que més juga amb ell o, senzillament, d'aquell que més li deixa apujar al sofà.

Per això, iaia, Matt no juga més amb mon pare i amb mi perquè siga gai, sinó perquè ens vol més.

La iaia, però, contrària declarada, entre moltes altres ciències, a la teoria de l'evolució, no ha pogut assumir estos nous corrents de l'etologia:

Que el gos vos vol més? Sí, home... Aneu a cagar!

I és que crec que està gelosa del gos.

5 comentaris:

Clidice ha dit...

La teua iaia té claríssim que tothom l'ha de voler més a n'ella, com és preceptiu. :)

Molding ha dit...

Resumint, el teu gos es gai. Pero et fa mes cas a tú.

Monique LaMer ha dit...

Crec que en ta casa està a punt d´esclatar una revolució....

Net d'un iaio ha dit...

Ja saps, els iaios sempre demanant ser el centre d'atenció, d'una manera o d'altra. El meu iaio també és per fer-li un blog, no te cregues...

Toni Castillo ha dit...

La iaia és un amor xD

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails