dilluns, 8 de novembre del 2010

Un cap de setmana cavernícola


Este cap de setmana no només s'ha parlat de la visita de Ratzinger a les capitals gallega i catalana i de les seues paraules en relació al nou/vell anticlericalisme republicà que recorre la descreguda Confederació Ibèrica de Nacions, perquè si la societat espanyola ha aprés alguna cosa després d'un bon grapat d'anys de democràcia bananera és justament saber reconéixer les prioritats i el que és realment important.

Així, la decisió dels acadèmics de l'espanyol d'eliminar de l'alfabet les lletres 'che' (que bo) i 'elle' ha tingut un gran ressò als mitjans de comunicació, així com la feliç idea de canviar-li el nom a la 'y griega' de tota la vida i passar a nomenar-la 'ye'. Doncs molt bé.

Per sort, la caverna no s'ha pres estos canvis en l'alfabet espanyol com un atac a l'essència de la pàtria i ha passat de puntetes sobre el tema, limitant-se, en definitiva, a informar sobre el nou abecedari. Però si això ha estat d'esta forma és només perquè la nova reforma de la Llei del Registre Civil era massa bona per deixar de mossegar-la, ja que en cas que els pares no es posen d'acord sobre l'ordre dels cognoms a l'hora d'inscriure la criatura, el Govern proposa que la inscripció es faça per ordre alfabètic i no com fins ara es feia: primer el cognom del pare i en acabant el de la mare.

Òbric parèntesi. Tot i que pot resultar superflu, la reforma és més imperativa del que sembla per una senzilla raó: des de l'aprovació del matrimoni homosexual, dos homes o dues dones poden inscriure un fill com a propi i si no es posen d'acord sobre l'ordre dels cognoms, cal que la Llei tinga previst com fer-ho, ja que la regulació actual no ofereix cap solució a estes parelles perquè no hi ha pare i mare, sinó pare i pare o mare i mare. Tanque parèntesi.

Però la dreta s'ha tirat la figa al llom i a més de dir que hi ha cognoms que podrien desaparéixer (i ara no?) ha vist en la reforma socialista un atac bolxevic a la llibertat i a la tradició. Almenys així ho condensava un editorial psicotròpic de l'ABC divendres passat: “Al reformar el Registro Civil, el Gobierno sólo pretende asestar un golpe definitivo al concepto jurídico de familia tal y como todavía hoy se concibe”. Però com tot pot ser pitjor, al libel Libertad Digital se supera esta ràbia verinosa amb escreix: “La agenda izquierdista pasa (...) por subvertir las instituciones tradicionales sobre las que se ha desarrollado y prosperado nuestra sociedad: la familia, la nación, el ejército, la Iglesia, el mercado, la lengua o incluso las costumbres (...) pero ésa es precisamente la esencia de Zapatero: la destrucción y reconstrucción de la sociedad sobre sus particulares bases ideológicas; es decir, someter a todos los españoles desde la cuna a la sepultura a sus dogmas socialistas”.

Amb estes idees damunt la taula és impossible no començar la setmana amb un somriure.

2 comentaris:

Clidice ha dit...

si que els tenim distrets els espanyols! preveient l'allau de notícies imbècils (papa inclòs) aquest cap de setmana, havia tingut la sensatesa d'aïllar-me, més o menys. Veig que he fet santament.

Per cert que em fa riure quan algunEs parlen del "cognom de la mare". TOTS els cognoms són de pare!

Jordi V. ha dit...

Hui has fet una revista de mitjans com "La Trama Mediática" de Público!

La mesura és antipatriarcal... No sé per què havia d'estar abans el cognom del pare... Jo me'ls canvií d'ordre :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails