dimarts, 15 de febrer del 2011

Els gossos i Camps



Durant el discurs d'agraïment pel goya honorífic concedit per l'Acadèmia del Cine, Mario Camus cità una frase brutal de Pío Baroja sobre el funcionament de la Justícia per criticar la mal anomenada Llei Sinde: “Las leyes son como los perros (...); ladran a los que llevan blusa y mala ropa”.

De forma inconscient, per descomptat, sembla que el PP valencià ha adoptat esta cita com el leitmotiv a repetir fins la nàusea per defendre el Molt ecs!Honorable Camps de l'assetjament que pateix per part de jutges i fiscals i que és a un pas de fer-lo seure a la banqueta dels acusats.

Òbric parèntesi. Dic que ho fan 'de forma inconscient' perquè cada volta que Pons, Ritona o Cotino obrin la boca és per demostrar que no han llegit res que no siga Camino. Tanque parèntesi.

Constitueix una broma de molt mal gust (o un insult a la intel·ligència) que els capitostos del PP valencià ens vulguen fer creure amb declaracions plenes de mentides i de misèria que Camps és un pobre 'de blusa y mala ropa' amb el qual la Justícia s'acarnissa de forma immisericorde, sobretot, i entre moltes altres coses, perquè 'la mala ropa' que endossa el Molt ecs!Honorable i que ha esdevingut la clau d'este primer procediment que investiga la corrupció generalitzada dels populars a este País està valorada en més de 14.000 euros, l'equivalent a un any i mig de feina d'un treballador que cobre el salari mínim interprofessional.

Tot just al contrari del que sostenen la inefable Ritona, l'hipòcrita Cotino o el desvergonyit Pons, el processament de Camps és una mostra del fet que la Justícia ja no és com els gossos de la cita Baroja, que només lladraven en passar un pobre mal vestit, sinó que s'atreveixen a lladrar fins i tot a qui porta un parell de sabates de pell de poltre o un pantaló fet a mida.

Especialment quan no ha pagat ni una cosa ni l'altra.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

I tant que s'equivoca el Baroja este... el mateix que va dir que "El nacionalismo se cura viajando".

Corpi ha dit...

Mira si porta roba vella, que s'auto proclama candidat a la presidència de la Generalitat amb alevosia i nocturnitat.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails