dijous, 19 de setembre del 2013

Un dia normal (i II)


 
El segon polític imputat ahir fou Lorenzo Agustí, “Loren” per als amics i alcalde de Paterna, per un possible delicte de prevaricació en haver adjudicat un contracte sense importància, la construcció d'un auditori pressupostat en 456.470 euros, sense haver respectat les exigències de publicitat i de concurrència que estableix la normativa relativa a la contractació pública.

Fins ara Agustí era conegut com un alcalde particular entre tots els que el PP té a l'Horta de València: té estudis universitaris, va sotmetre a referèndum la continuïtat o no de les festes taurines a Paterna (guanyà el no), traslladà el seu despatx a una cova (!) i, també, s'ha deixat veure amb banderes tricolors al cementeri de Paterna fent un homenatge als republicans afusellats pels franquistes.

Òbric parèntesi. Pel que sembla, però, esta sensibilitat republicana d'Agustí no era compartida per tot el col·lectiu del PP de Paterna: de tots els episodis de revival franquista que ens han regalat les NNGG durant este estiu, potser el més humiliant el protagonitzà Óscar Rodríguez, del qual també arribà a transcendir una foto en calçotets del Badoo. Tanque parèntesi.

El futur judicial de “Loren” és incert, però el més interessant de tot és que Agustí anava en les llistes del PP per València a les Corts, ocupant el lloc número 27.

En 2011 el PP només va obtindre 22 escons per la província de València, però entre fugues i imputacions diverses, la llista ha corregut tant que abans d'estiu va estar a punt de ser diputat gràcies a la renúncia a l'escó per part d'Alicia de Miguel arran la seua imputació per haver fraccionat contractes de la conselleria de Benestar Social (!!) per adjudicar-los més fàcilment a les empreses del cas Gürtel.

Agustí no arribà a prendre possessió de l'escó i la llista del PP va tornar a córrer, de forma que es feu amb l'acta de diputada María Rosa Roca, ecs!alcaldessa de Godella i candidata número 28.

Si “Loren” haguera pres possessió de l'acta, ara les Corts tindrien un altre diputat-imputat per València a sumar als que ja ho estan o ho han estat en algun moment: Francisco Camps (imputat per Gürtel i després absolt d'aquella manera), Rafael Blasco (número 8 de la llista, actualment al grup de no-adscrits i imputat al cas Cooperació) i Alicia de Miguel (número 15 de candidatura).

Sé que semblen pocs, sobretot si ho comparem amb la llista d'imputats que ha proporcionat a les Corts la província d'Alacant, però no hem de descartar que prompte també ho estiga Rita Barberà (i Camps) pel cas Nóos. I això, benvolguts, equilibra qualsevol balança.



1 comentari:

Anònim ha dit...

per mi que a València això d'estar imputat et dona més punts per ser diputat :P

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails