dijous, 19 de setembre del 2013

Un dia normal (I)






Ahir vam viure un dia molt normal al País Valencià, que podríem resumir de la següent forma: va eixir el sol, van imputar dos polítics valencians per investigacions relacionades amb la corrupció i, a poqueta nit, el sol es va pondre. Gairebé com tots els dies.

El primer polític imputat fou Ángel Luna, diputat socialista per Alacant i Vicepresident Segon de la Mesa de les Corts, a petició de la fiscalia del TSJ de Múrcia (!). La primera resposta de Luna als mitjans ha estat “No tengo ni la más remota idea de los delitos que se me imputan”. Fins ací, tot en ordre.

Per sort per a Luna i la resta de persones que no teníem idea del cas, la premsa sí que sap alguna cosa en relació a la imputació del cap de llista socialista a les Corts per Alacant: el TSJ de Múrcia porta el cas Novo Cartago, que investiga la construcció de 3.000 habitatges a una zona protegida del litoral murcià, coneguda com Lo Poyo (!!), per part d'una empresa per a la qual Luna treballava com assessor urbanístic.

Òbric parèntesi. En realitat, fins ara res ens hauria de sorprendre perquè, total, no sé quina responsabilitat pot tindre un assessor urbanístic si l'empresa a la qual assessora decideix construir 3.000 pisos a un espai natural protegit. Tanque parèntesi.

De confirmar-se la imputació, Luna no només es convertirà en el tercer alcalde d'Alacant imputat per delictes relacionats amb la corrupció (honor que compartirà amb Castedo i Díaz Alperi), sinó que també se sumarà així a la llista de diputats-imputats que la província alacantina ha ofrenat a les Corts durant esta legislatura tan boja, i de la qual formen o han format part il·lustríssimes com ara: Sonia Castedo (número 1 de la candidatura popular, imputada pel cas Brugal), Milagrosa Martínez (número 3 de la candidatura, ecs!presidenta de les Corts, alcaldessa de Novelda i, també, imputada al cas Gürtel), Luís Díaz Alperi (número 4 de la candidatura, imputat també al Brugal), Angélica Such (número 8 de la candidatura, imputada pel cas Gürtel), David Serra (número 10 de la candidatura i imputat a Gürtel), Pedro Hernández Mateo (número 13 de la llista i ja dimitit en ser condemnat a tres anys de presó per prevaricació i que fou substituït per Elisa Díez, filla de, efectivament, Díaz Alperi) i, de moment, Yolanda García (número 19 de la candidatura, ecs!tresorera del PPCV i imputada a Gürtel).

Per ser justos, i sense cap ànim de desenvolupar un argumentari de defensa per al PSPV, cal deixar clar que tots els diputats-imputats del PP per Alacant ho són per delictes que haurien comés durant l'exercici del seu càrrec i, en canvi, Luna ho és per uns fets que van succeir entre el seu pas per l'alcaldia d'Alacant i l'acta de diputat autonòmic.

La millor estratègia de defensa política de Luna, però, passaria per fer pròpies les frases que Camps li va dedicar quan era portaveu del PSPV, algunes de quals formen part de les grans cites del parlamentarisme valencià, com ara:



Total, a Camps no li anà tan malament.



2 comentaris:

Anònim ha dit...

Serà Elisa Díaz, filla de Díaz, no?

Busca qui t'ha pegat ha dit...

Ou yeah!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails