dilluns, 7 d’abril del 2014

La diarrea equidistant



Alguns mitjans, entre ells Valencia Plaza, es van fer ressò la setmana passada d'un comunicat llançat per UPyD i signat per Alexis Marí, en el qual afirmava coses com ara que “los valencianos necesitan un pentapartito y remar todos en la misma dirección”.

Este comunicat es plantejava pocs dies després que una enquesta de la Cadena Ser posara per terra els resultats del PPCV de Fabra i afirmara que la majoria dels valencians entrevistats es posicionaren a favor d'un canvi de govern al País Valencià i de posar en evidència que UPyD resultaria irrellevant en qualsevol cas, en no poder sumar majoria ni amb el PPCV.

Marí, nou líder de la secció regional de la formació i definit pel director d'El MundoCV com “ex guardia civil de la Policía Judicial y ex jefe de seguridad de Opencor”, continuava afirmant que “los vecinos de mi barrio no comen tripartitos, ni estos pactos pagan sus facturas” i rematava: “No entendemos la política como confrontación. No podemos repetir lo de siempre. Tampoco vamos a demonizar a nadie”.

Este comunicat no només és el que sembla (el crit d'un xiquet al qual ningú no fa cas) sinó que evidencia una cosa que ja hauríem de tindre clara: UPyD pretén mostrar-se equidistant entre aquells que han governat el país durant vint anys i aquells que han patit les conseqüències, i això, amb la situació política, social, econòmica i, fins i tot, democràtica que vivim al País Valencià, no és admissible.

Només des de l'antipolítica i el desconeixement absolut de la realitat valenciana es pot proposar la necessitat d'un “pentapartito” (que inclou al PP) per a remar “en la misma dirección” quan només fa falta fer una ullada al nostre voltant per adonar-nos del país arrasat, arruïnat i corromput fins a l'os que heretarem dels governs de Zaplana, Olivas, Camps i Fabra.

La política implica haver de prendre partit, i al País Valencià actual la cosa està molt clara: a una banda tenim el desgovern, la corrupció, les retallades socials, els atacs a l'autogovern, la depredació salvatge del territori i el balafiament de diners públics; i a l'altra ens trobem tots aquells que hem patit i hem denunciat tot això durant vint anys.

La secció regional d'UPyD necessita deixar de banda la diarrea discursiva i fer política de veritat.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails