dilluns, 1 de març del 2010

Conéixer el País: Bocairent


Este cap de setmana de fenòmens meteorològics estranys que marcava l'inici de les putes falles, el meu xiquet i servidor vam marxar en companyia d'una parella d'amics a conéixer Bocairent, a la Vall d'Albaida.

Ens vam allotjar a una casa perfectament rehabilitada al barri medieval, ple de pujades, baixades, voltes i atzucacs i l'estat i harmonia del qual va ser una grata sorpresa.

En esta nova etapa del programa didàctic Conéixer el País també ens acompanyà per primera vegada Matt, el qual no descansà fins haver marcat cada cantonada del barri i cada estació del Via Crucis que porta a l'ermita del Sant Crist, perquè quan es tracta de destruir el patrimoni històric Matt no distingeix entre monuments civils i religiosos.

No ens pogué acompanyar, en canvi, a ca Ximo, a la plaça de l'Ajuntament, quan vam tastar les bajoques farcides d'arròs, el gaspatxo amb conill i els fideus amb pilota ni tampoc quan vam visitar les Covetes dels Moros, l'autèntica atracció de Bocairent.

Les Covetes són una cinquantena de finestres artificials que donen accés a unes cambres dins de la muntanya, les quals se suposa que feien servir els moros per emmagatzemar el gra i altres aliments i que posteriorment han estat comunicades entre elles, de forma que es pot passar d'una a l'altra, bé siga pujant, baixant o arrossegant-se pel terra com un cuc.

Són, sense cap mena de dubte, el principal atractiu, però no l'únic, d'un poblet particular que convé visitar per passar un cap de setmana tranquil, en bona companyia i allunyat de terratrèmols, turmentes perfectes i actes fallers.

La pròxima parada em portarà en un parell de setmanes, esta vegada sense el meu xic, a una destinació completament diferent, en la qual la decadència moral, la prostitució i les drogues són les vertaderes protagonistes, i ja avance que no, que encara que ho semble no estic convidat a passar un cap de setmana ni amb el Molt ecs!Honorable ni, molt menys, amb el conseller Cotino.

Què més prengueren ells!



Anteriors etapes del programa Conéixer el País:
- Morella
- Finestrat
- Biar

6 comentaris:

Anònim ha dit...

decadència moral, la prostitució i les drogues són les vertaderes protagonistes... vens a ma casa?

Ferran

Busca qui t'ha pegat ha dit...

ai, ferransito... a ta casa hi ha d'això i més, però en 15 dies visitaré una cosa encara pitjor... ;)

Corpi ha dit...

Quan estudiava a València vivia al barri del Sant Bult, i allí era un lloc d'eixos que tu vols visitar. Continuament em prenien per un camell. Espere que haja canviat.
En quant a Bocairent, també tinc bons records d'una visita que vaig fer. És un poble molt bonic i recomanable.
Salutacions.

Busca qui t'ha pegat ha dit...

no descartes que alguna nit t'haja demanat un gram! ;)

Comtessa d´Angeville ha dit...

Ai Rasoir, m'està matant el Conéixer el País... m'entren més gans d'anar...

Busca qui t'ha pegat ha dit...

però sra. comtessa, si vosté està fent un Coneix el Planeta que fa por! ;)

això sí, la terreta és la terreta! ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails