divendres, 10 de juny del 2011

Nous escenaris: la nova Confederació Ibèrica de Nacions


Els resultats obtinguts pel PP en les darreres eleccions han deixat el mapa de la Confederació Ibèrica de Nacions tenyit de blau, d'eixe blau popular tan fastigós.

La CIN esdevé, per tant, més España que mai, però hi ha factors particulars a tindre en compte. El més destacats són:

Astúries i Navarra

Les nacionalitats histèriques de Navarra i Astúries, on ha guanyat una altra dreta (el FAC You! d'Álvarez Cascos i la memocristiana UPN), constitueixen l'excepció a l'omnipresència autonòmica dels populars.

En tots dos casos es dóna la circumstància que les dues formacions guanyadores formaven part del PP: la primera és una escissió del gos de presa Álvarez Cascos, que ara s'ha reinventat asturianista (sic), i la segona ha estat la marca electoral del PP al país navarrés fins que un i altre van trencar palletes.

Estes dues formacions han demostrat, per tant, que és més fàcil trencar el PP que no la unitat de la Confederació Ibèrica de Nacions.



Balears

A les nostres illes el PP s'ha fet amb la majoria absolutíssima aplicant una recepta ben lloable: netejar les llistes d'imputats i implicats en casos de corrupció. Si a això li sumem el fet de presentar un candidat tan follable com Bauzà és lògic el resultat obtingut davant governs plurals i de progrés que no han sabut traslladar una imatge més seriosa.

Madriz

Els resultats a la Comunitat Atòmica de Madrid i a l'ajuntament de la Villa y Corte han estat els esperats: els socialistes sota mínims, IU salva els mobles lleugerament i el PP perd uns pocs escons a favor d'UPyD.

L'aparició d'este grupuscle en un bon grapat d'ajuntaments de la regió espanyola on més arraconat està el castellà en favor de les altres llengües oficials evidencia el que fa temps que era públic i notori: el partit de Rosa Díez ha esdevingut una mena de formació regionalista madrilenya.

La Manxa

A la Nova Castella la senyora Cospedal ha aconseguit la majoria absoluta i el PP governarà esta regió després de 28 anys de presidència socialista. El que es podria considerar com un canvi higiènic propi de la democràcia ha quedat desllavassat pel costum de la secretària general del PP d'incendiar el panorama polític amb rumors, conspiracions i paranoies sense aportar cap prova. Els manxecs tenen per davant una legislatura policlínica.



Euskadi

Al País Basc ha estat Bildu la força més votada i ha arrasat a Guipúscoa i especialment a la capital, Donosti, on ha obligat Odón Elorza a renunciar a formar govern després de 20 d'anys d'alcaldia socialista.

Al remat hem comprovat que Bildu no només era legal, sinó que era votable. I de qui quina forma.

Extremaydura

A la nacióextremenya el PP ha aconseguit per primera vegada convertir-se en la força més votada. El PSOE podria, però, fer-se novament amb la presidència de la Junta si aconsegueix el recolzament dels tres diputats d'IU.

Tan legítim serà per als comunistes extremenys donar suport a un govern progressista com optar per deixar que siga el PP qui governe, que és l'opció que compta amb més possibilitats en este moment, però el problema és que si volen semblar seriosos haurien d'haver tingut clar el seu posicionament des del principi i no sotmetre la decisió a consultes no vinculants (!) d'afiliats i de simpatitzants (!!).


2 comentaris:

Jesús Párraga ha dit...

Supose que no dius res de les Illes Canàries, Ceuta i Melilla perquè no estan a "Ibèria". Ara, que ben mirat les Illes Balears tampoc no hi són a la Península Ibèrica. No sé jo això de "confederació ibèrica"... Fins i tot Lívia que està més enllà dels Pirineus és de sobirania "ibèrica". No sé.
:)

Busca qui t'ha pegat ha dit...

Hola Jesús! No dic res ni de les illes ni de les colònies espanyoles a l'Àfrica perquè no són tan interessants... només volia fer referència als territoris més particulars!

:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails