dijous, 11 d’octubre del 2012

¡Es de ser inútiles! (II): Wert

 
Però és sense dubte l'actual ministre d'Educació qui sembla decidit a fer que fins i tot els ciutadans de Zamora es declaren a favor de la independència de Catalunya, perquè no hi ha setmana en la qual no amolle alguna subnormalitat al respecte.

A Wert podem agrair-li, però, que almenys no se n'ix del seu ministeri i que totes les propostes que llança estan lligades amb l'Educació: reduir competències autonòmiques en la matèria, assegurar que el creixement de l'independentisme està lligat amb el sentit que les comunitats han donat a l'educació, subvencionar escoles privades que ensenyen en espanyol a Catalunya o assegurar en seu parlamentària que l'interés del Govern és espanyolitzar l'alumnat català.

No ens hauria de sorprendre que un polític conservador madrileny es pronuncie en eixos termes, perquè el seu públic no es troba precisament a Girona, però no deixa d'estar plantejat molt malament. M'explique: per a la dreta la bel·ligerància contra el nacionalisme perifèric dóna rèdits a Espanya (almenys a l'Espanya que no té mar) i tot i que estos exabruptes tenen més a vore amb maniobres de distracció que amb una altra cosa, insistir-hi és un error de càlcul electoral important.

Amb poc més d'un mes de diferència, Galícia, Euskadi i Catalunya celebraran eleccions i si a Euskadi i a Catalunya les expectatives més optimistes del PP passen per mantindre's com a quarta força política, a Galícia existeix la possibilitat ben real que el PP es quede sense la majoria absoluta necessària per fer-se amb la Xunta.

Hi ha qui ha oblidat que estos tres territoris, talment com Andalusia i Astúries, tenen eixida a la mar, i que el PP podria sumar cinc derrotes electorals catastròfiques en menys d'un any.

I, sense dubte, les paraules de Wert tindran part de culpa.



2 comentaris:

Clidice ha dit...

En tota eixa història, trobe a faltar el suport de l'esquerra "nacional" que s'ha aliat, invariablement, amb els postulats peperos i ha quedat reduïda a la misèria més absoluta. Ara, no descartis que els d'ERC hàgim pagat el sou del Güert eixe, cada volta que obre la boca converteix a 100 en independentistes. Per mi que vaja fent :P

Anònim ha dit...

Este comentari és fora de lloc i desafortunat, però ben bé et podria dir que, com el peixater de Mercadona o l'amic de P, que si em dones el telèfon, em fas descompte i et pague en carns o si em convides a una cervesa a ta casa amb molta escuma.
I és que un s'ha enamorat de tu només de llegir-te dia a dia de fa anys.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails