dilluns, 3 de desembre del 2012

Vela, Hernández Mateo i Fabra



Dimarts passat la diputada de Compromís Mireia Mollà va afirmar a un debat televisiu que estava tan convençuda que el conseller Vela era a punt de caure del Consell que si posava la mà al foc no se la cremaria.

Jo de seguida me la vaig creure, i no només perquè tinc per costum posicionar-me al costat de la bellesa (i d'això a Mireia li'n sobra), sinó perquè Mollà ha demostrat amb escreix que sap de què parla quan es tracta d'assumptes relacionats amb el clavegueram del PPCV i perquè la imputació de Vela per part dels tribunals per haver filtrat un informe al diputat/imputat Blasco era imminent donades les proves que s'acumulaven a l'expedient.

Òbric parèntesi. Tan imminent que, de fet, la imputació arribà només dos hores després de fer públic que deixava la conselleria d'Hisenda. Tanque parèntesi.

El mateix dia que Vela deixava Les Corts (era conseller però no tenia escó), ho feia també Hernández Mateo, ecs!alcalde de Torrevella, condemnat a tres anys de presó i nou d'inhabilitació per, entre altres coses, haver prevaricat en la concessió del servei d'arreplegada del fem. I encara li queden dues causes més pendents de resoldre.

Només això passava divendres a Les Corts Valencianes: primer, queia un conseller per haver tingut els nassos de filtrar durant una sessió plenària un document secret a un diputat que estava imputat per haver desviat als amics fons públics que havien d'haver estat dedicats a cooperació internacional; i, tot seguit, un diputat deixava l'acta en haver estat condemnat a tres anys de presó per prevaricació.

I al respecte molts han volgut destacar el nou manual d'estil que Fabra hauria imposat al PPCC i que contemplaria una mena de 'tolerància zero' amb la corrupció i que apostaria per la regeneració del partit, però això dista molt de ser versemblant i, sobretot, fa riure si pretén fer-nos creure que no ací no ha passat res, perquè Vela ha deixat la conselleria d'Hisenda quan falta un mes per començar a aplicar el nou pressupost de la Generalitat i només dos hores abans d'estar imputat, Hernández Mateo estava imputat des de 2007 (!) i, per tant, ja estrenà la legislatura amb esta condició i, finalment, a Les Corts queden imputats per a donar i vendre pels casos Cooperació, Gürtel i Brugal.

Per tot això, el PPCV no necessita mostres tèbies de 'tolerància zero amb la corrupció' com les que Fabra vol posar en marxa, sinó una desratització urgent.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails